Wadlopen – 30 jarig jubileum

1 juli 2018

Op een goede zaterdagochtend stond er voor een grote groep triossers een touringcar klaar om te vertrekken richting Friesland.  Nadat de jeugdafdeling ook om één minuut voor 6 was gearriveerd kon het bonte gezelschap van 50 man vertrekken richting Friesland.

In het vlakke Friesland moest natuurlijk een feestje gevierd worden, want een 30 jarig jubileum kunnen de leden zich niet ongemerkt voorbij laten gaan. De dag startte in de bus met de nodige versnaperingen en ongein. Waarna in Friesland een heuse verkleedpartij plaatsvond voordat ze het wad op konden. Na een groepsfoto, het aantrekken van de All Stars, beetje smeren met vaseline en de nodige veiligheidswaarschuwingen van de gids kon het wadlopen beginnen.

De eerste kilometers vielen zwaar. Een dame kon het niet laten om dan ook een modder behandeling te ondergaan op het wad en was al snel onherkenbaar.  De gids lichte ons tijdens het wadlopen in over allerlei facetten van het wad: ‘cockeltjes en krabben!’ Wat hebben we er veel gezien en gevangen.

Het wadlopen was voor menig triatleet zelfs een uitdaging. De schoenen waren niet meer zichtbaar en op sommige stukken zaten we tot onze middel in het water. Daarbij was het noodzaak om onze tas hoog te houden en goed op te letten.  Waar een triatleet met gemak normaal de 9 kilometer in 50 minuten moet kunnen lopen, deden ze er dit keer ruim 3 uur over. Vooral de modder maakte de tocht wat zwaarder, maar wat was het mooi! Eenmaal aangekomen op Ameland kon het eiland doorkruist worden en een frisse duik genomen worden in de Noordzee aan de andere kant van het eiland.  Waarna we met een trekker en kar terug werden gebracht naar de bewoonde wereld en er welverdiend geproost kon worden op de barre tocht.

Later die middag gingen we terug naar het vasteland waar we konden genieten van een goed stuk vlees. Toen ook dat afgelopen was kon de bus met vreemde vogels weer vertrekken richting het mooie Twente! We kijken terug op een mooie dag waar we met een grote groep Triossers veel plezier aan hebben beleefd.