Triathlon Almere

27 mei 2018

Op een warm en winderig parcours in Almere heeft het divisieteam van Trios de tweede wedstrijd van het seizoen volbracht. Teamleden Dinant Krijgsman, Gijs Adams, Hein Oude Hesselink en Henk Passies haalden een negentiende plaats bij de Almere Duin Triathlon.

In alle vroegte vertrokken ze uit Borne om op tijd aan de start te verschijnen. Om 9.10 uur klonk het startschot, waarna 86 mannen het nog koude water van het IJsselmeer in doken. Wel onder zomerse omstandigheden, met een fel zonnetje en het zand van het strandje aan het meer onder de voeten. Een sprinttriathlon dit keer, met 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

Het langere zwemonderdeel was Dinant en Gijs op het lijf geschreven, die daardoor vlak na de kop van de wedstrijd het water uit kwamen. Eenmaal op het fietsparcours was daar de kans voor Hein en Henk om dichter bij hun teamgenoten te komen.

Een pittig fietsonderdeel over de dijk van Almere, waar de wind continue een rol speelde. Er mocht gestayerd worden en hier en daar werden waaiers gevormd, maar wie alleen kwam te zitten, had het zwaar.

Hoewel het nog geen 10 uur was toen de heren aan het laatste onderdeel begonnen, was de temperatuur al opgelopen naar dik 25 graden. Dat maakt het hardlopen tot een zware beproeving. Ook vanwege het parcours, dat deels door de duinen voerde, om vervolgens via de dijk weer terug te komen bij start-finish.

“Ik had het super zwaar met zwemmen en miste daardoor de aansluiting met de stayergroepjes”, zegt Henk Passies. “Al met al was het niet goed genoeg.”

 

Die mening deelt Gijs, die zijn debuut maakte in het triathlonteam van Trios. “Het zwemmen ging bij mij zoals verwacht goed, maar ik kon dat niet doorzetten in het fietsen en lopen. Op dit niveau moet eigenlijk alles kloppen.”

Voor Dinant, die als eerste van de vier uit het water kwam, ging het zwemmen ook goed. “Daarna kon ik tijdens het fietsen niet aanhaken bij de groep. Ik heb veel energie verbruikt bij het fietsen, waardoor het lopen matig ging.”

Bij Hein was het juist omgekeerd. “We hebben goed weten te presteren, maar mijn zwemonderdeel was zwak. Daardoor miste ik de aansluiting op de rest van het deelnemersveld.”

Bij de eerste wedstrijd van het seizoen in Enschede haalde het team nog een knappe tiende plaatst. Daardoor staat Trios nu vijftiende in de Derde Divisie Noord.