Podiumplek voor Trios in Markelo

29 mei 2018

Afgelopen zondag heeft het “B-team” deelgenomen aan de Hof van Twente Triathlon in Markelo. Een 1/8ste triathlon, bestaande uit 500m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Aangezien deze triathlon lekker dichtbij en in de regio ligt konden we dus gezamenlijk op de tijdritfiets richting Markelo. Daar aangekomen merkten we dat het kwik al aardig was opgelopen en er een redelijk wind stond. Dit liet de pret niet drukken en na de gebruikelijke voorbereidingen waren we klaar om te starten in onze serie van 13:15 uur. Edwin in baan 3, Robert, Richard en Tom in baan 4.

Na het startschot gingen ze weg op het zwemonderdeel, waarbij Tom (27ste) en Richard (28ste) nagenoeg gezamenlijk het water uitkwamen, gevolgd door Edwin en Robert. Nu was het tijd voor het favoriete onderdeel van deze ploeg, het fietsonderdeel.

Tijdens dit deel met aardig wat gedraai en keerpunten op het parcours knalden ze met 3 man de top 10 van de fietstijden binnen. Na met zijn allen een scherpe individuele fietstijd neer te hebben gezet en velen achter zich hebben gelaten was het tijd voor het lopen.

Dit toch altijd pittige, cross achtige looponderdeel was dit jaar een extra uitdaging onder deze warme condities. Hier was het zaak om de posities vast te houden en door te knallen naar de finishlijn. Dit lukte goed en we hebben met zijn 4-en een mooi resultaat neergezet, waarbij Tom nog een podiumplek binnenhaalde als 2de in de seniorencategorie.

  • 01:10:23  Edwin Buisman
  • 01:06:06  Robert Haandrikman
  • 01:00:17  Richard Vloedbeld
  • 00:57:35  Tom Driessen (2e plaats, cat: sen)