Het team van Trios behaalt de 16e plek bij de openingswedstrijd van de teamcompetities

26 mei 2019

Het team van Trios behaalt de 16e plek bij de openingswedstrijd van de teamcompetities

Na een lange ‘winterperiode’ was het zondag 19 mei weer zover. De eerste wedstrijd van de Teamcompetities Triathlon. Trios doet dit jaar ook weer mee in de 3eDivisie. In Almere zijn alle teams van alle divisies- in actie gekomen verspreid over de zaterdag en de zondag. In de vorm van een Team Time Trial, werd 750 meter gezwommen, 20 kilometer gefietst en 5 kilometer hardgelopen. Er werd gestart in teams van vier atleten, maar de tijd van de derde binnenkomende atleet bepaalde uiteindelijk de teamtijd en daarmee de uitslag. In de vorm van een Team Time Trail komt het aan op de samenwerking binnen het team. Het team gaat tegelijk van start en blijft bij elkaar om als team de beste prestatie neer te zetten.

Voor de openingswedstrijd waren Tom Driessen, Dinant Krijgsman, Edwin Buisman en Richard Vloedbeld opgesteld. Er werd gezwommen in het Gooimeer. Met een watertemperatuur van 13,8 graden was dit een uitdaging. Als team het water in en vanaf de virtuele startlijn van start. Dinant als sterke zwemmer voor en de rest daarachter. Na een snelle start kreeg Richard last van de kou en moest zich laten afzakken tot achter aan de groep, maar herpakte zich en kon weer bij de groep aansluiten. De rest kon wat beter tegen de kou en als 1 groep kwamen ze het water uit.

Het fietsparcours ging langs het Gooimeer beneden de dijk langs en parallel boven op de dijk weer terug. Met de wind mee heen en tegen de wind in terug. Bij het fietsen kwam de gezamenlijke training goed van pas. Het kop over kop rijden werd goed in uitvoering gebracht en was een echte teamprestatie. Tom en Richard als sterkere fietsers namen elk wat langere beurten om Dinant en Edwin te ontzien en mee kunnen krijgen om als team een zo hoog mogelijke snelheid te behalen. Bij het fietsen werden er zelfs al wat teams ingehaald.

In de wisselzone werd er snel gewisseld en van start gegaan met het lopen. Hierbij werd er rekening gehouden met de snelheid van de derde man. Edwin kon het tempo van Tom, Richard en Dinant net niet bij houden en moest zich iets laten afzakken, maar liet daarna het gat niet groter worden. In de 2e loopronde werd het team van TC Twente – Enschede ingehaald. Bij het lopen werd er weer goed samengewerkt en hebben hier ook een toptijd neergezet. Als beloning kon het team de hottub in en konden we terugkijken op een geslaagde teamwedstrijd met goed teamwork. Met de 16e plek hebben ze een mooie prestatie geleverd en is dit een goed uitgangspunt voor de rest van de competitie. De volgende wedstrijd is op 8 juni in Weert.