Nevenactiviteiten

Run Bike Run Borne

Elk jaar weer op de zaterdag in het laatste weekend van augustus tijdens de melbuuln dagen organiseert de Stichting Run-Bike-Run Borne in samenwerking met de Tv Trios ’88 de RunBikeRun Borne. 6,7 Kilometer hardlopen, 30 kilometer fietsen en tenslotte nog een keer 5,2 kilometer hardlopen: dat is wat deelnemers aan de Run Bike Run Borne te wachten staat nadat het startschot heeft geklonken. De individuele deelnemers starten om 16.00 uur en de teams (één loper en één fietser) volgen één uur later om 17.00 uur. De deelnemers zijn te verdelen in een aantal categorieën, te weten:

  • Individueel overall.
  • Teams: heren, dames/gemengd, bedrijvencompetitie.
  • Eén Bornsklassement voor de individuele deelnemers.

De start en finish zijn op het Dorsetplein, dus nog meer aanleiding om de deelnemers te komen aanmoedigen onder het genot van een hapje en een drankje op het gezelligste plein van Borne! Het loopparcours gaat door de Stroom-Esch en het centrum van Borne. Het fietsparcours zijn twee identieke rondes die richting Weerselo gaan en links af buigen via Hertme richting Borne. De wedstrijd maakt deel uit van het Duathlon circuit van de Nederlandse Triathlon Bond en daarom zullen vele toppers weer aan de start verschijnen. Klik hier om naar de website te gaan van de Run Bike Run Borne.

Twentse Triathlon Tour

De Twentse Triathlon Tour is een samenwerkingsverband van vier triathlonverenigingen in Twente, te weten Triathlon Club Twente en DSTV ‘Aloha’ uit Enschede, ‘Trios 88′ uit Borne en TCO’93 uit Oldenzaal. Elk van hen organiseert op achtereenvolgende avonden in een week begin augustus een korte wedstrijd. Over alle vier wedstrijden wordt een eindklassement opgemaakt. De 4 onderdelen bestaat uit een Fietstijdrit, een Proloog. Een aquathlon dat bestaat uit zwemmen fietsen zwemmen, een Duathlon dat bestaat uit lopen fietsen lopen en als laatste een triathlon dat bestaat uit zwemmen fietsen en lopen. Je kunt aan de individuele nummers meedoen maar ook aan het tour klassement. Bij het tourklassement wordt het eindklassement bepaald door de behaalde tijden van alle vier wedstrijden op te tellen. Bij dezelfde tijd geldt de uitslag van de triathlon. Is deze uitslag ook gelijk, dan geldt achtereen volgens de duathlon, aquathlon en proloog. De TTT wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Bij de wedstrijden gelden de reglementen van de NTB. Klik hier om naar de website te gaan van de Twentse triathlon tour.

Wintertriathlon

Lopen, fietsen en schaatsen. Dat zijn de onderdelen van de Winter Triatlon Twente. Als afsluiting van het winterseizoen organiseren de Hengelose ijsclub , triathlon Club Twente en Trios’88 de wintertriathlon. De verschillende categorieën lopen fietsen en schaatsen verschillende afstanden. De langste afstanden, de zogeheten kwart, zijn: 10 km lopen daarna 50 km fietsen en tot slot 20 km schaatsen. Het lopen en fietsen vind plaats op een parkoers in de buurt van de indoorschaatsbaan alwaar de afsluitende schaatsafstand wordt verreden. Zowel met streng winters weer als in zomerse temperaturen zijn de wedstrijden in het verleden georganiseerd wat tot verschillende taferelen kan leiden. Publiek in dikke winterjassen maar ook in korte broeken. De wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond. Klik hier om naar de website te gaan van de Wintertriathlon

Estafetterun Borne

Eind september organiseert de Stichting Estafette Run Borne in samenwerking met Triathlon & Duathlon vereniging TRIOS en Wijkvereniging Stroom Esch de Estafette Run Borne Zoals de naam al zegt is het een estafette die je dus met een team loopt. Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 4 personen (om in aanmerking te komen voor de prijzen moet een team uit minstens 3 personen bestaan) ingedeeld in één van de volgende categorieën:

  • jeugd basisonderwijs, jongens/meisjes gemengd
  • jeugd basisonderwijs, meisjes
  • heren/gemengd
  • dames

Jeugd basisonderwijs: Estafetteloop over een afstand van vier ronden van 850 meter om de Stroom Esch vijver. De eindtijden van het team worden geregistreerd. Aanvullend aan de eindtijden trachten wij ook de individuele tijden van de deelnemers vast te leggen, we kunnen dit echter niet garanderen. Heren/gemengd en Dames: Estafetteloop over een afstand van vier ronden van 5,1 kilometer door de wijk Stroom Esch en het buitengebied van Borne/Hertme. Klik hier om naar de website te gaan van de Estafetterun Borne.

Slider

 

Sponsors