Verslag Super Sunday

2 mei 2017

Zwemmen in een wetsuit en in een zwembad het kan bijna niet beter. Een watertemperatuur die om en nabij de 22 graden is. We waren te gast in Arnhem. Bij jawel “SuperSunday”, een triathlon evenement waarbij meerdere divisies en zelfs de eredivisie meedoet. Je start echt als team en gaat met elkaar de strijd aan tegen de andere teams van je eigen divisie. Een geweldige formule die we al meermaals hebben uitgevoerd, zowel in Enschede als in Amsterdam.

We weten wat we van elkaar kunnen verwachten en spelen daar goed op in. Na enkele baantjes ingezwommen te hebben en de tactiek besproken kon de wedstrijd voor ons beginnen. We hadden afgesproken dat we samen zouden gaan zwemmen en fietsen, daarna mocht er gelost worden. Wat wil zeggen dat één van de vier deelnemers op eigen houtje verder gaat.

Het zwemmen gaat relatief rommelig doordat we moeite hebben om in ons ritme te komen. Het drijfvermogen van de wetsuit en het ‘bad’ zorgen voor goede zwemomstandigheden voor de teamleden. Uit het zwembad gestapt beginnen we met uittrekken van onze wetsuit. Lastige opgave als je er, maar enkele malen in het jaar mee zwemt. Daarna gaan we wisselen; fietsen! We wachten even op elkaar en gaan van start, de eerste heuvel blijkt voor Peter te zwaar en Peter gaat op eigen houtje verder.

We gaan verder met ons drieën, een formatie die we gewend zijn. Tom, Richard en Hein, kop over kop; hard de heuvel op en er nog veel harder er weer vanaf. Het parcours is ontzettend zwaar, maar dat maakt deze triathlon mooi. We draaien tijdens het klimmen snel door en weten een team in te halen. En gaan over tot het andere onderdeel, lopen! Tactisch wisten we een prima wissel neer te zetten en ook nog enkele klimmetjes te volbrengen op het loopparcours. Vooral Richard liep goed, nadat hij het weekend voorgaand een hele marathon had volbracht. Respect! We kijken terug op een geweldige wedstrijd, waarbij alle lof voor de organisatie. De triathlon was tot in de puntjes verzorgd!